با خواص عناب و اثرات درمانی آن بیشتر آشنا شوید

ساخت وبلاگ

میوه عناب که آن را به اسم خرمای چینی یا خرمای سرخ هم می‌شناسند، میوه بومی جنوب آسیا است اما محبوبیت جهانی دارد. شما فقط با میوه خیلی کوچک گردی روبه رو هستید که یا روی درختچه‌ها رشد می‌کنند یا به صورت درخت دیده می‌شود. خواص عناب درواقع در همین ابعاد کوچک سرخ رنگ، پنهان شده است. در ادامه با وبلاگ ما همراه باشید.

ما در این مقاله قصد داریم در مورد خواص عناب و اثرات درمانی آن با شما صحبت کنیم این مقاله جهت بروزرسانی و انتشار بار علمی آن در سری وبلاگ های این مجموعه تولید شده است و بر گرفته از یک مقاله در یک وبسایت است که دارای منبع می باشد و پیشنهاد ما نیست جهت بررسی بیشتر و اطمینان بیشتر منابع آن منابع بررسی شود

عناب تازه رسیده، قرمز تیره یا بنفش به نظر می‌رسد و ممکن است پوست چروکیده‌ای داشته باشد. خواص عناب تازه زمانی بیشتر خودش را نشان می‌دهد که به لطف شیرینی و بافتی که دارد در مصارف روزانه استفاده می‌شود. همچنین، در بخش‌هایی از آسیا که عناب بیشتر رشد می‌کند، آن را معمولاً خشک و برای تولید آبنبات و پخت دسر از آن مصرف می‌کنند.

عناب چیست؟

عناب از درختچه‌هایی با ارتفاع 10 متر، در مناطق گرمسیری کره‌ی زمین به وجود می‌آید. این میوه قبل از این که به شکل کامل برسد، سبز رنگ بوده و شبیه زیتون است و پس از رسیدن، به رنگ‌های قرمز و بنفش در میاید. خواص عناب بسیار زیاد است؛ از جمله تنظیم کنندگی قند خون، که باعث می‌شود این میوه به افرادی که در معرض دیابت هستند توصیه شود. البته فرد دیابتی، بهتر است با تجویز پزشک برای مصرف این میوه اقدام کند.

با خواص عناب تازه بیشتر آشنا شوید

آشنایی بیشتر با یک میوه آسیایی ریزنقش، شما را شگفت زده خواهد کرد. تصور می‌کردید روزی میوه‌ای را برای میان وعده‌تان درنظر بگیرید که منبع سرشاری از انواع ویتامین و مواد معدنی باشد؟!

1- خواص عناب برای لاغری و کنترل وزن

جالب است بدانید که این میوه به دلیل فیبر بالا و کالری کم یکی از بهترین خوردنی‌ها و میان وعده‌های روزانه به حساب می‌آید. همین فاکتور از جمله خواص عناب برای لاغری است. چون کمک می‌کند اگر رژیم غذایی خاصی را رعایت می‌کنید، با خوردن مقدار مشخصی از این میوه، سیر باقی بمانید. دیگر ریزه خواری نکنید و از تنقلات دور بمانید.

نقش بسیار مهم پتاسیم در فعالیت ماهیچه و تعادل الکترولیتی بدن چشمگیر است. همچنین نباید از کربوهیدارت موجود در این میوه به صورت شکرهای طبیعی غافل شد. یکی از طبیعی‌ترین خاصیت‌های عناب، انرژی زا بودن آن است که حتی با خوردن مقدار کم هم می‌توانید انرژی خوبی داشته باشید. اگر به دنبال راهی برای لاغری هستید پیشنهاد می‌کنیم مقاله «ماساژ لاغری» را مطالعه کنید.

2- منبع غنی آنتی اکسیدان

این میوه کوچک دوست داشتنی ترکیبی از چندین آنتی اکسیدان است؛ فلاوونوئیدها flavonoids، پلی ساکاریدها polysaccharides و اسیدهای تریترپنیک triterpenic. همچنین سطح بالای ویتامین C می‌تواند از دیگر منابع آنتی اکسیدانی در آن باشد.
خوب است بدانید که آنتی اکسیدان ها یک سد دفاعی قدرتمند در برابر رادیکال‌های آزاد هستند. آسیبی که این رادیکالهای آزاد به بدن انسان وارد می‌کنند می‌تواند از جمله دلایل بروز بیماری‌های مزمن مثل دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان باشد.

شاید بد نباشد به خواص عناب برای کبد هم اشاره کنیم؛ به دلیل خاصیت مبارزه طلبانه عناب تازه با رادیکال‌های آزاد، آنتی اکسیدان موجود در آن ممکن است چندین و چند مزیت داشته باشد. یکی دیگر از آنها کمک به بهبود استرس و التهابات ناشی از صدمه رادیکالهای آزاد به کبد است.
به خاطر بسپارید که مهم‌ترین و بیشترین خواص عناب تازه به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدان در این میوه است.

3- احتمالاً باعث بهبود خواب و عمکلرد مغز می‌شود

عناب تا میزان زیادی کیفیت خواب و عملکرد مغز را بهتر می‌کند. در پژوهش‌هایی که به تازگی انجام شد به نقش چشمگیر آنتی اکسیدان ها در فرایند خواب راحت و کارایی بهتر مغز تأکید شده است. همچنین در آزمایش‌های انجام شده روی موش‌های صحرایی این نتیجه به دست آمد که میوه و عصاره هسته عناب گزینه مطلوبی برای افزایش زمان و کیفیت خواب انسان است.

در یک بررسی گروهی هم، شرکت کنندگان نشانه‌هایی از کاهش نگرانی را پس از خوردن عناب تازه بروز دادند. از طرف دیگر در آزمایش‌های حیوانی به این نتیجه رسیدند که از دیگر خواص عناب تازه احتمال بهبود حافظه و کمک به ساخت پروتئین‌های سلول‌های آسیب دیده مغز است.
مطالعات عمیق‌تر روی موش‌های آزمایشگاهی با عصاره هسته عناب بر احتمال درمان نشانه‌های بیماری آلزایمر تأکید داشت. گفته می‌شود که هسته این میوه به تنهایی قابل خوردن نیست و از عصاره آن برای مصارف مختلفی استفاده می‌شود. برای افزایش و بهبود عملکرد مغز روش‌هایی وجود دارد که در مقاله «تقویت حافظه» به شرح آن می‌پردازیم.

4- احتمال بهبود سیستم ایمنی و مهار سلول‌های سرطانی

بخشی از بررسی‌ها نشان دادند که پلی ساکاریدها، شکرطبیعی با اجزایی از آنتی اکسیدان، ممکن است باعث مهار رادیکال‌های آزاد شوند. سلول‌های آسیب رسان را مهار و التهاب را کم کنند. تنوع مطالعات و پژوهش‌ها به اندازه‌ای است که پس از بررسی‌های اخیر مشخص شد لیگنین lignins موجود در عناب، نوعی فیبر از اجزای آنتی اکسیدان، وظیفه تولید سلول‌های ایمنی و افزایش تعداد آنها برای مهار ترکیبات خطرناک را برعهده دارد.
با زیرنظر گرفتن موش‌های صحرایی پس از مصرف عصاره عناب، پژوهشگران متوجه افزایش سلول‌های ایمنی معروف به سلول‌های نابودگر طبیعی شدند. این سلول‌ها قدرت نابودسازی سلول‌های مهاجم را داشتند.

خواص عناب تازه فقط در وجود آنتی اکسیدان خلاصه نمی‌شود بلکه منبع سرشار از ویتامین C هم به شمار می رود؛ یک ضدسرطان بی نظیر. مطالعات نشان می‌دهند که میزان زیادی از این نوع ویتامین قدرت نابودکردن سلول‌های سرطانی تیروئید را دارد. همچنین به خاصیت مهارکنندگی عناب در بسیاری دیگر از سلول‌های سرطانی، مثل سرطان تخمدان، رحم، سینه، کبد و روده بزرگ اشاره شده است. همانطور که بالاتر هم برایتان نوشتیم، از جمله روش‌های درمانی جایگزین برای کنترل و درمان بی خوابی و نگرانی است. پس از انجام آزمایش‌های حیوانی این نتیجه به دست آمد که از جمله منابع مفید برای سیستم عصبی، سیستم ایمنی و گوارش انسان است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش‌های رفع بی خوابی مقاله «درمان بی خوابی» را مطالعه نمایید.

مهم: تمامی مطالعات انجام شده بر روی حیوانات و مخصوصاً موش‌های آزمایشگاهی بوده‌اند. بنابراین تا زمان انجام پژوهش‌های دقیق‌تر روی انسان نمی‌توان نتیجه گیری مشخص و منطقی را اعلام کرد.

5- کاهش قند خون و سوخت و ساز بدن

عناب بهترین کنترل کننده قند خون است. نمی‌شود از آن به عنوان گزینه قدرتمند برای پیشگیری و کنترل دیابت مخصوصاً نوع 2 غافل شد. یکی از دلایل جدی گرفتن خرمای سرخ، میزان بالای ویتامین A در آن است که باعث می‌شود حساسیت به انسولین تا میزان چشمگیری کمتر شود.

هورمون آدیپونکتین هم باعث تنظیم گلوکز خون و دیگر شاخص‌های سوخت و ساز بدن می‌شود. پس اگر می‌خواهید خواص عناب برای دیابت را همیشه به خاطر بسپارید کافی است از تأثیر این میوه بر کاهش التهاب و رادیکالهای آزاد برای پیشگیری از بیماری‌های مزمنی مثل دیابت نوع 2 غافل نباشید.

6- احتمال بهبود عملکرد سیستم گوارش

میزان فیبر موجود در عناب بالاست و آن را تبدیل به بهترین گزینه برای بهبود عملکرد سیستم گوارش می‌کند. لازم است بدانید که حدود 50% کربوهیدرات موجود در عناب تازه، فیبر است. این ماده مغذی کمک می‌کند دفع راحت و بیشتری داشته باشید. با بهتر شدن دفع، حرکت غذا در اندام گوارشی سریع‌تر و احتمال یبوست کم می‌شود.

عوارض عناب چیست؟

تااین‌جا دائما از خواص عناب تعریف کردیم. اما آیا این میوه، عوارضی هم دارد؟ در واقع، عناب به خودیه خود عوارضی ندارد. اما ممکن است برای افرادی که در حال مصرف دارو هستند عارضه ایجاد کند. همانطور که گفتیم، افرادی که دیابت دارند باید برای مصرف عناب از پزشک خود مشورت بگیرند.  برخی افراد نیز ممکن است به این میوه حساسیت داشته باشند که به توصیه‌ی پزشک نباید عناب مصرف کنند.

همچنین افرادی که دارای بیماری‌های خاص هستند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک خود مشورت داشته باشند. برای مثال بیماری‌هایی نظیر انگل روده‌ای، خلط داشتن زیاد، نفخ بالا و … بیماری‌هایی است که برای مصرف عناب نیاز به مجوز پزشک دارد.

عناب می‌تواند تاثیر برخی دارو‌ها را از بین ببرد و یا تاثیر آن‌ها را برعکس کند که این موضوع می‌تواند برای شخص بیمار خطرناک باشد. به عنوان مثال، افرادی که از داروهای ضدافسردگی استفاده می‌کنند، باید از خوردن عناب اجتناب کنند. همچنین عناب، عملکرد برخی دارو‌ها مثل فنیتوین، فنوباربیتون و کاربامازپین که دارو‌های ضدتشنج به حساب می‌آیند را تشدید می‌کند و ممکن است برای شخص بیمار خطرناک باشد.

سخن پایانی

عناب خوشمزه و خوش عطری که میل می‌کنید معروف است به خرمای سرخ یا خرمای چینی. خواص عناب تازه خلاصه شده است در کالری پایین و فیبر زیاد که در کنار دیگر مواد مغذی و معدنی می‌تواند یک میان وعده عالی به حساب بیاید.
خواصی که این میوه دوست داشتنی دارد به دلیل بالا بودن میزان آنتی اکسیدان آن است. البته آزمایش‌ها بیشتر روی موش‌های صحرایی انجام شده و برای نتیجه دقیق‌تر لازم است مطالعات انسانی متمرکزی هم انجام شود.
فراموش نکنید خوردن عناب برای افرادی که داروهای ضدافسردگی مثل ونلافکسین یا داروهای ضدتشنج مصرف می‌کنند مناسب نیست.

منبع: لند اسپا

معرفی مشاهیر و بزرگان...
ما را در سایت معرفی مشاهیر و بزرگان دنبال می کنید

برچسب : درمان, نویسنده : محمد سلحشوری intec بازدید : 175 تاريخ : 17 مرداد 1401 ساعت: 21:18

خبرنامه